sunnuntai 24. maaliskuuta 2019

10 faktaa minusta


Näin blogin kirjoittamisen alkumetreillä voisi olla hyvä hieman esittäytyä. Aloitetaanpa tutustuminen kymmenellä faktalla minusta.

1. Olen 28 -vuotias ja syntynyt ystävänpäivänä vuonna 1991. Lapsena sain kaikilta syntymäpäivälahjaksi tietysti punaisia ja vaaleanpunaisia sydämillä kuvioituja tai sydämenmuotoisia tavaroita. Nykyisin ystävänpäivä on mahtavaa tulppaaniaikaa, enkä ole viettänyt yhtään synttäriä ilman tulppaanikimppua.

2. Tykkään pitää yllä järjestystä kodissani, mutta sotken myös samaa tahtia. En voi kuitenkaan mennä nukkumaan ilman joka iltaista järjestelyrutiinia. Käyn läpi tiskaamatta jääneet tiskit, myttyyn unohtuneet vaatteet ja korjaan lattialta pois sekä vauvan että koirien lelut. Aamu on helpompi aloittaa puhtaalta pöydältä, mutta helpompaa olisi varmaankin laittaa tavarat suoraan paikoilleen kun niitä on käytetty… Tässä on vielä opettelemisen varaa!

3. Puhelimessani on tällä hetkellä noin 16000 valokuvaa ja muistin viimeiset gigat paukkuvat jo pahasti. Ei ole päivääkään ilman valokuvaa vauvan hassusta ilmeestä, täydellisesti kukkakimppuun osuvasta auringonsäteestä tai kivasti katetusta aamupalasta. Jokaisesta hetkestä on vähintään 10 lähes identtistä valokuvaa, eikä niitä turhia ehdi poistamaan ennen kuin uudet kuvat on jo otettu.

4. Olen seurustellut mieheni kanssa kohta 10 vuotta. Menimme kihloihin 10.10.2010 ja naimisiin kesällä 2017. Olemme syntyneet samana vuonna ja tapasimme lukion toisen luokan päättäjäispäivänä. Mieheni on ammatiltaan yrittäjä ja tekee töitä alihankkijana teollisuuden kunnossapidon parissa.

5. Käytän lähes ainoastaan mustia tai mustavalkoisia vaatteita ja silloin tällöin irrottelen harmailla. Taloudessamme ei ole vauvan sukkia lukuunottamatta yhtä ainoatakaan värillistä sukkaa. Tästä huolimatta rakastan värejä ja niiden käyttämistä esimerkiksi sisustuksessa ja lastenvaatteissa.

6. Aloitin luisteluharrastuksen taitoluisteluseurassa 4-vuotiaana. Ihan ensimmäiset luistelupotkut otin kotipihan viereisen lätäkön jäätyneellä jäällä kaksiteräisillä kenkiin kiinnitettävillä luistimilla. Kesälomien, kiireisimpien opiskeluaikojen ja kolmen polvileikkauksen aikaan olen pitänyt pientä taukoa, mutta muutoin olen solminut luistimet jalkaan lähes viikoittain yli kahdenkymmenen vuoden ajan. Synnytyksen jälkeen maltoin odottaa ainoastaan vajaat 4 kuukautta ennen kun jo palasin luistimille.

7. Olen listaihminen ja rakastan excel -taulukointia. Häät ja raskaus ovat olleet varsinaista listojen kirjoittamisen kulta-aikaa! Matkallekaan ei voi lähteä ilman kunnollista, yksityiskohtaista pakkauslistaa. Nykyisin olen hieman hellittänyt otetta tästä tavasta, enää ei ehdi kirjaamaan ylös ihan jokaista asiaa.

8. Peruskoulussa lempiaineitani olivat kuvaamataito, käsityöt, kotitalous, liikunta ja ilmaisutaito. En siis ole erityisen terävä esimerkiksi matematiikassa tai fysiikassa. Historia oli ehdottomasti tylsintä kaikista, eikä yhteiskuntaoppikaan ollut kauheasti mieleen.

9. Minulla on kaksi koiraa, Waldo ja Wito. Molemmat ovat sekarotuisia ja kaikkien yllätykseksi koirat ovat osittain sekoituksia samoista roduista, vaikka näyttävätkin ihan erilaisilta. Molemmista löytyy shetlannin lammaskoiraa ja mäyräkoiraa. Waldo täyttää kesällä 8 vuotta  ja Wito marraskuussa 4 vuotta. Molemmat ovat toistensa vastakohtia luonteeltaan, mutta juuri siksi niin hyvä pari.

10. Ammatiltani olen muotoilija, valmistunut Lahden Mutoiluinstituutista pakkaus- ja brändimuotoilun linjalta. Olen myös kouluttautunut 1-tason taitoluisteluvalmentajaksi ja sitä olen tehnyt viimeisimpänä työkseni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti