torstai 28. maaliskuuta 2019

Meidän päivä (nro 1)

Eilen kuvasin tavallisen arkipäivän kulkua ja kirjoittelin ylös päivän kuvioita. Tältä näyttää meidän arkinen keskiviikko hetki hetkeltä. Postauksesta tulikin aika pitkä, vaikkei mitään kovin ihmeellistä tehtykään.


6:45 Herään Meten pyöriskelyyn kainalossa ja kun avaan silmät minua tuijotetaan 10 sentin päästä iloisena. Tökin mieheni hereille, hän kun on taas kerran nukkunut puoli tuntia herätyskelloin ohi. Eipä kello herättänyt meitäkään tällä kertaa. Yritän muistella, montako kertaa herättiin viime yönä syömään. Ehkä puoli yhdeltä, puoli neljältä ja kerran taisin käydä kääntämässä vahingossa mahalleen kääntyneen ja siihen heränneen vauvan takaisin selälleen nukkumaan. Neljältä aamuyöllä annoin Meten jäädä kainaloon jatkamaan uniaan.


Mette nukkuu yöt unipussissa ja tästä mallista on kätevä avata aamulla vetoketjuluukut niin, että typykkä pääsee venyttelemään yön syltyssä olleita käsiään. Taas kerran syödään, jutellaan, aamujumppaillaan, halitaan ja haukotellaan sängyssä vielä jonkun aikaa, ennen kuin jaksetaan nousta ylös.


7:20 Nousen ylös ja siirrän Meten pinnasänkyyn katselemaan ja kuuntelemaan soivaa mobilea siksi aikaa kun itse käyn pikaisesti aamupesulla, vaihdan vaatteet ja petaan sängyn. Nappaan vauvan kainaloon, lähdetään vaihtamaan vaippaa ja samalla puetaan kotihaalari päälle. Käydään yhdessä päästämässä koirat aitaukseen nostamaan koipea ja katsellaan ikkunasta niiden nuuskimisia.


7:40 Mette pääsee olohuoneen lattialle leikkimatolle jatkamaan aamujumppailua. Laitan itselleni nopeasti aamupalaa, tällä kertaa kupin muroja maidolla. Hieman nuhainen Mette jaksaa juuri ja juuri pysyä tyytyväisenä sen aikaa kun syön aamupalan ja laitan hänelle aamupuuron valmiiksi. Nostan jo vähän kiukkuisen Meten syöttötuoliin ja alan kauhomaan puuroa hurjaa tahtia nälkäisen vauvan suuhun. Puuron loppuminen kiukuttaa entistä enemmän, mutta lusikan tutkiminen saa hetkeksi kiukun unohtumaan. Myös käsipesu on Metelle mieluisaa hommaa ja sinne suunnataankin seuraavaksi.

Puuron jälkeen istuskellaan hetki sohvalla, katsellaan telkkarista uusinta muumijaksoa ja annetaan aamupalan laskeutua. Käytän Metteä myös onnistuneesti pöntöllä. Ihan pienen hetken kuluttua Mette alkaa osoittaa merkkejä väsymyksestä ja aletaan vaihtamaan päivävaatteita sekä haalaria päälle. Vauva nukahtaa jo melkein hoitopöydälle, kun kypärämyssyn laittamisesta aiheutuneesta itkusta on selvitty.


8:41 Mette on vaunuissa peittokääryleen sisässä ja on aika pukea ulkovaatteet itsellekin. Koirat hihnojen päähän ja lenkille. Ulkona on ihana sää, noin neljä astetta pakkasta, ihan tyyntä, raikasta ja aurinkoista. Harmittaa, ettei voida mennä pidemmälle lenkille, Wito -koira kun leikattiin vasta viikko sitten. Hän on kyllä toipunut jo hyvin kastraatiosta ja kipittää mielellään vaunujen vieressä. Kävellään oikein hitaasti läheisen puiston hiekkateitä pitkin.


 9:12 Ollaan kotona ja lykkään vaunut terassille itkuhälyttimen kera. Putsaan koirien tassut ja täytän ruoka- ja vesikupit niitä varten. Puen muovikaulurin takaisin Witolle, ettei se nuolisi haavojaan.
Aloitan kotihommista, jotka on helpompi tehdä ilman Metteä, jos hän vaikka sattuisi heräämään ennen aikojaan. Suuntaan siis ensiksi tekemään nopean meikin ja laittamaan hiukset ponnarille. Tyhjennän ja täytän tiskikoneen, pyyhin pöydät ja selvittelen siellä täällä lojuvia tavaroita paikoilleen. Pakkaan myös luistelukassin valmiiksi iltaa varten. Siivoan räjähtäneen vaatehuoneen ja siellä sijaitsevan hoitopöydän. Lajittelen pyykkejä ja pistän punasävyiset pyykit koneeseen pyörimään. Meten pyykki on tänään ihanan värikästä.


10:30 Istahdan työhuoneen tietokoneen ääreen ja laitan iPadista Youtube -videoita pyörimään taustalle. Maksan erääntyviä laskuja, ja täytän kalenteriin tulevia menoja. Alan myös kirjoittamaan tätä postausta ja silloin tällöin vastailen kavereiden Whatsapp-viesteihin. Koirat nukkuvat päiväuniaan makuuhuoneessa.


11:43 Etsin jääkaapista itselleni lounasta. Tällä kertaa kaapista löytyy toissapäivänä kokatun jauhelihakastikkeen jämät, makaronia ja salaattia. Juuri kun olen saanut syötyä, Waldo meinaa oksentaa olohuoneen matolle, mutta ehdin väliin siirtämään kakovan koiran lattialle. Waldo on varmaan syönyt taas lumen alta paljastunutta heinää. Siivoan sotkut ja menen tietokoneelle jatkamaan postauksen kirjoittamista ja muokkaamaan kuvia.


12:20 Itkuhälyttimestä kuuluu rapinaa, mutta ei itkua. Kurkkaan terassille ja vaunut hytkyvät siihen malliin, että hereillä ollaan. Vaunuista minua tapittaa iloinen Mette, joka hihkuu innosta minut nähdessään. 3,5 tunnin unet taisivat tehdä terää. Nostan tytön vaunuista ja jäädään hetkeksi paistattelemaan kevätaurinkoon. Riisun tytöltä ulkovaatteet ja käyn syöttämään häntä sohvalle. Syötyään Mette näprää hiuksiani ja maistelee villasukkiaan. Silitellään koiria ja istuskellaan hetki.


Käydään ripustamassa pyykit ja laitetaan uudet koneeseen. Siirrytään olohuoneeseen leikkimatolle ja ripotellaan kaikki mahdolliset lelut ympärille. Leikitän tyttöä sillä usein hän kyllästyy itsekseen lelujen tutkimiseen. Jonkin ajan kuluttua lämmitän Metelle kasvissosetta ja annan alkupalaksi maissinaksun. Nuhaisuus on vienyt parhaimman ruokahalun tytöltä ja kupin pohjalle jää taas kerran vähän ruokaa. Ruuan jälkeen putsaan yltäpäältä soseessa olevan Meten ja mennään pesujen kautta jatkamaan leikkejä.


15:10 Teen itselleni välipalaksi leivät ja yritän samalla viihdyttää väsynyttä vauvaa, joka raivoaa turhautumistaan ja kierii samalla pitkin lattiaa leikkimatolta sohvalle asti. Otan Meten sohvalle syliin ja hän nukahtaa kesken imetyksen puoleksi tunniksi. Herättyään hän on kuin eri vauva. Jutellaan ja kuljeskellaan pitkin taloa.


16:30 Mieheni tulee kotiin ja lykkään Meten vaihdossa hänelle. Vetäisen päälle urheiluvatteet ja suuntaan kohti jäähallia. Autossa tajuan, että unohdin vilkaista peiliin, mutta ehkä aamulla tehty meikki on vielä jotenkuten paikoillan kaiken vauvan kanssa nyhjäämisen jälkeen. Klo 17:00 alkaa aikuisryhmän harjoitukset ja tänään harjoitellaan kevätnäytöstä varten. Harjoitusten jälkeen lähden kaupan kautta kotiin. Luulen, että minulla on vain vähän ostettavaa, mutta lopulta olen pulassa pelkän korin kanssa. Olisi pitänyt ottaa kärryt.


18:35 Olen kotona ruokaostosten kanssa. Mette on ulkona päiväunilla ja saan rauhassa hetken hengähtää. Lämmitän itselleni pinaattilettuja ja syön ne puolukkahillon ja raejuuston kera. Avaan tietokoneen ja tutkitaan miehen kanssa risteilyvaihtoehtoja pääsiäiseksi.


19:45 Käyn herättämässä Meten uniltaan ja leikitään lattialla koko perheen voimin. Harjoitellaan ryömimistä lelun perässä, mutta ihan vielä Mette ei osaa vetää käsillään vauhtia. Pian nälkä yllättää pienen voimistelijan ja on aika laittaa iltapuuro valmiiksi. Puuro katoaa taas nopeasti kulhosta, samalla kun syön omaa iltapalaani. Sulatellaan iltapalaa ja jatketaan vielä hetken aikaa leikkejä. Tehdään Iltapesut ja pestään Meten (olemattomat) hampaat. Vaihdetaan päälle unipussi ja rauhoitellaan vauvaa sylissä hetken aikaa.

22:00 Päivä on pulkassa ja aletaan olla valmiita nukkumaan. Laitetaan valkoista kohinaa iPadilta soimaan ja peitellään Mette sänkyyn. Tämä on ensimmäinen yö ilman unipesää pinnasängyssä. Mette pyöriskelee hyväntuulisena sängyssä kymmenisen minuuttia, kunnes kääntyy kyljelleen ja alkaa nukkumaan. Teen vielä omat iltatoimet ja käyn välissä kurkkaamassa vauvaa. Mette on onnistunut mönkimään ihan sängyn päätyyn kiinni ja siirrän hänet takaisin keskelle sänkyä. Alan itsekin nukkumaan, koska ikinä ei voi tietää milloin vauva herättää seuraavan kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti