torstai 11. huhtikuuta 2019

Keksikakku

 

Kuukausi sitten vietettiin Meten ensimmäistä nimipäivää ja sen kunniaksi päätin tehdä kakun. Halusin kokeilla samalla jotain uutta reseptiä ja löysinkin ohjeen kerroksittain kasattavaan keksikakkuun. Ohje löytyi Annin Uunissa - sivuilta nimellä ''Biscuit cake''.

Tein nimipäivää edeltävänä päivänä keksitaikinan jääkaappiin jähmettymään ja samana iltana mutoilin ja paistoin keksit. Ensimmäisen taikinan teossa mokasin niin, että sulatin jääkaappikylmää voita liian kauan mikrossa, eikä keksitaikinan koostumuksesta tullut ihan oikeanlainen. Koska aineita oli vielä jäljellä tein taikinan uudelleen, mutta säästin myös ensimmäisen taikinan. Lopulta tein molemmista taikinoista isoja keksejä yhteensä neljä kappaletta, ja myös ensimmäisen huonomman taikinan keksit onnistuivat. Sain siis lopulta tuplamäärän keksejä ja näin ollen korkeamman kakunkin.

Piirsin noin 25cm x 25cm kokoisen M-kirjaimen vapaalla kädellä leivinpaperille ja leikkasin irti. Kaulitsin taikinan suoraan pellille leivinpaperin päälle ja taikinaan painetun irrallisen paperikirjaimen reunoja myötäillen leikkasin taikinasta kirjaimet. Paistamisen jälkeen annoin keksien jähmettyä pelleillä yön yli.

Seuraavana päivänä tein keksien väliin ohjeen mukaisen mascarpone-kermavaahtotäytteen kaksinkertaisena, olihan keksejäkin tuplamäärä. Pursotettavan täytteen lisäksi laitoin keksien väliin valmista lemoncurdia. Pursotukset tein Lékuén silikonipursottimella, joka on osoittautunut älyttömän käteväksi leivonnassa ja muissakin keittiöhommissa. Pelkäsin isojen keksien käsittelyn olevan hankalaa, mutta ne kestivät yllättävän hyvin kerroksittain kasaamisen. Yksi kekseistä kylläkin murtui, kun huolimattomuuttani pudotin pursottimen liukkaista käsistä keksin päälle. Sain kuitenkin peiteltyä vahingot täytteillä, eikä ulkonäkö kärsinyt. Lopuksi Koristelin kakun muutamalla macaronsilla, vadelmilla, sitruunalohkoilla, minivaahtokarkeilla, suklaa-vadelmapalloilla ja kaapista löytyneillä sokerisydämillä.

Luulin, että kakkua olisi hankala leikata, mutta muutaman tunnin jääkaapissa vetäytymisen jälkeen keksit leikkaantuivat ihan hyvin kakkulapiolla. Tässä kakussa ehdottomasti parasta oli runsas koristelu ja sen tekeminen, mutta ei makukaan ulkonäölle hävinnyt. Seuraavaksi kokeilen jotain uutta reseptiä pääsiäiseksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti