maanantai 1. huhtikuuta 2019

Virkattu suomuviltti

Alkuvuodesta virkkasin Metelle uuden keväisemmän viltin. Viime vuosina en ole tehnyt kovin montaa isoa käsityötä, mutta sitten kun aloitan, jään tekemiseen pahasti koukkuun. Niin kävi tämänkin viltin kanssa, eikä mennyt kuin muutaman viikon vauvan päiväuniajat virkatessa kun jo oli viltti valmiina.

Pinterestissä näin vilaukselta suomumaisen virkkauskuvion ja pienen googlettelun jälkeen löysin Lämmin ilo -blogista vastaavalla kuosilla virkatun laukun, jonka silmukkapiirroksen avulla aloitin viltin suunnittelun. Jonkun verran jouduin laskeskelemaan silmukkamääriä ja jostain syystä en saanut heti kuviota täsmäämään symmetrisiksi molemmista laidoista. Lopulta kuitenkin onnistuin saamaan silmukkamäärän kohdilleen muutaman ärsyttävän purkamisen ja alkuun palaamisen jälkeen.

Viltissä on käytetty muutamaa erilaista, mutta samanvahvuista lankaa. Mintunvihreä on Novitan baby woolia, keltainen Moomin x Novita Muumitalo -lankaa, ja kaikki muut värit on Dropsin Cotton Merino -lankoja. Varsinkin muumilanka on hieman eri tuntuista karheudeltaan, mutta valmiissa viltissä eroa pehmeämpiin lankoihin ei huomaa. Viltti on kooltaan noin 83cm x 63cm, kuviokerroksia valmiissa viltissä on 20 ja päädyissä ''puolikkaat'' kuviot. Monen värin vaihdoksen jälkeen viltin reunassa oli paljon pääteltäviä langanpätkiä, joiden piiloittaminen siististi oli melko hankalaa. Siksi virkkasinkin valkoisen reunan vielä koko matkalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti