maanantai 6. toukokuuta 2019

8kk suosikit



Pääsiäisen ja vapun hulinoissa vierähti tovi kirjoittelematta sillä meillä on ollut hirveästi pieniä menoja. Olemme sinkoilleet sinne sun tänne ja lähestyvä piharemonttikin on pitänyt kiireisenä.
Kahdeksan kuukautta eloa Meten kanssa tuli täyteen viime viikonloppuna ja olisi taas aika kertoa kuulumisia kuluneelta kuukaudelta.

Liike ja ääni

Kuten olenkin kertonut aiemmin, meillä on harjoiteltu ahkerasti ryömimistä. Kovasta yrityksestä huolimatta Mette ei ole aimmin liikahtanut montaakaan senttiä kunnes eräänä päivänä keksi vetää vauhtia molemmilla käsillä vuorotellen. Ryömiminen on vielä melko keikkuvaa ja houkuttimena pitää olla esimerkiksi kaukosäädin, että vauvan saa liikkumaan paikaltaan parin metrin verran. Vielä ryömimisestä ei ole tullut niin kiinostavaa, että Mette ymmärtäisi pääsevänsä ihan omin avuin minne tahansa. Ryömimisen oppiminen on kuitenkin kehittänyt vartalon hallintaa muutenkin ja Mette kierähtelee sujuvasti kyljeltä toiselle tai kurottelee leluja kauempaa.

Ryömimisen oppimisesta meni kolme päivää kun kokeiltiin pitkästä aikaa kunnolla ilman tukea istumista ja yhtäkkiä veltosta makaronista olikin tullut jäntevämmin itsekseen istuva vauva. Vielä ei pikkutyyppiä voi jättää yksinään istumaan sillä luotto takana olevaan syliin on vielä vähän liian vahva. Mette saattaa kellahtaa vielä helposti istuma-asennosta sivulle, mutta pystyy silti jo keskittymään leluilla leikkimiseen samalla.

Leikit

Pallot ja varsinkin koirien pallot kiinnostavat Metteä ehdottomasti eniten tällä hetkellä. Mitä likasempi ja kuluneempi tennispallo, sen parempi. Omat eivät ole yhtään niin kivoja kuin karvakorvien olohuoneeseen kantamat pallot. Myös muut koirien lelut ovat kivoja, varsinkin jos niistä on purkeentunut langanpätkiä. Kodinhoitohuoneessa Meten saa viihtymään pyykkien ripustamisen ajan käsipyyhkeellä, jonka kulmasta roikkuu lanka. Kaikenlaisten karvojen, hapsujen ja tupsujen repiminen on mahtavinta ikinä. Pienet on ilot vauvalla.

Aktiviteetit

Puistossa käymisestä on muodostunut meidän lempijuttu näin kevään tullen. Mette voisi keinua keinussa vaikka kuinka kauan ja myös muita leikkipuiston laitteita on jo testailtu. Liukumäki ei vielä ollut tämän hetken juttu, se oli vähän liian jännittävää vaikka äiti tukevasti kiinni pitikin. Keinu oli kuitenkin niin kova suosikki, että oman terassin kattoon piti äkkiä virittää oma keinu.

Pääsiäisen päätteeksi pyörähdimme Ruotsissa ja laivareissu vauvan kanssa sujui mitä parhaiten! Mette oli aivan innoissaan rattailla pitkin laivaa kulkemisesta ja useampi tunti Tukholman kaduilla vierähti oikein mukavasti. Katseltavaa riitti ihanassa kevätsäässä ja vauva pysyi tyytyväisenä hytissäkin. Ruokailut ja muut etukäteen jännitetyt käytännön asiat sujuivat vaivattomammin kuin olin kuvitellut.

Luonne

Mette on edelleen useimmiten iloinen, mutta kuvioon on nyt tullut ''äidille valittaminen''.  Esimerkiksi väsyneenä Mette saattaa hymyillä muille paikalla oleville, mutta kun kääntyy minuun päin alkaa väsynyt marmatus ja itkun tihrustaminen. Hän siis osaa hienosti kohdentaa negatiivisen palautteen sille, joka siihen useimmiten vastaa.

Ruokailu

Kaikkea mitä lautaselta löytyy pitäisi nyt saada kokeilla kädellä ja maistella itse. Puuroa puristellaan sormien välistä samalla tyytyväisenä hymisten ja aina välillä ruokainen käsi eksyy myös suuhun. Ruokahitiksi muotoutui tässä kuussa itse tehty spagetti bolognese. Myös talkmurut maistuvat ja niiden syöminen kehittää hyvin pinsettiotettakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti