lauantai 15. kesäkuuta 2019

Projekti lastenhuone / osa 1


Sisustimme pikaisesti yhden makuuhuoneista lastenhuoneeksi kun vajaa vuosi sitten heinäkuussa muutimme tähän taloon. Kalustimme huoneen olemassa olevilla huonekaluilla, joista osa ei kuitenkaan ollut lastenhuoneeseen sopivia. Huone oli kuitenkin ihan kivan näköinen ja sinne sai hyvin säilöttyä vauvatavaraa pari kuukautta ennen synnytystä. Vaunut ja turvakaukalo, vaatteet ja pikkutarvikkeet mahtuivat hyvin säilytykseen tyhjähköön huoneeseen ja kävinkin päivittäin hypistelemässä niitä siellä.

Vauvan synnyttyä huoneen virka oli olla edelleen säilytystilana, mitä nyt välillä kävimme katselemassa värikkäitä tavaroita yhdessä vauvan kanssa. Mette nukkuu edelleen meidän makkarissa pinnasängyssään, joten huoneessa ei ole vielä nukuttukaan. Vasta kun lelut alkoivat kiinnostaa Metteä aloimme viettää huoneessa pieniä leikkihetkiä leikkimatolla loikoillen. Kun Mette alkoi liikkua enemmän, huomasin, että huone on hieman pieni lelujen levittelyyn ja viereisessä työhuoneessa puolestaan oli ihan liikaa hukkatilaa. Siispä huoneet vaihdettiin päikseen ja hukkatila saatiin parempaan käyttöön. Työhuoneestakin tuli paljon kompaktimpi ja viihtyisämpi, siitä lisää myöhemmin.


Meten nykyinen huone on täynnä ihania esineitä, mutta seinät ammottavat tyhjyyttään ja kalustus ei ole kovinkaan toimiva. Nyt projektina olisikin siis laittaa huonetta nätimmäksi, pieni leikkijä kun kasvaa niin hurjaa tahtia monipuolisempia leikkejä kohti.

Huoneessa on tällä hetkellä uuden tv-tason tieltä olohuoneesta pois raahattu senkki, joka ei ole yhtään turvallinen lastenhuoneen kaluste terävien vetimiensä vuoksi. Siitä on siis hankkiuduttava eroon mahdollisimman pian. Samaiselle seinälle kaavailin parempaa lelujen säilytystilaa ja mahdollisesti myös pientä vaatekaappia sillä tällä hetkellä Meten vaatteet säilytetään vielä hoitopöydän laatikostossa vaatehuoneessa. Lelujen ja vaatteiden säilytykseen sopivaa kalustetta en ole vielä löytänyt, joten etsintä sen osalta jatkuu. Säilytyskalusteen lisäksi värikkäät taulut saavat paikan tyhjältä seinältä ja kaveriksi täytyy kehystää muutama muukin kuva.


Yllä olevan kuvan punaiset kaapit ja tuo valtava Marimekon kangastaulu saavat jäädä nykyiselle paikalleen, mutta tulevaisuudessa sänky sijoitetaan luultavasti tuolle seinälle. Painava kangastaulu viritetään joko sellaisenaan seinälle tai sitten kangas täytyy pingottaa uudelleen kevyemmälle pohjalle kuten styroxille tai rimojen varaan.


Ikkunaseinällä pehmolelujen sänkynä toimii upea perintökehto, jossa Mettekin nukkui päiväunia ihan pienenä. Keikkuva kehto ei kuitenkaan ole paras valinta seisomaan nousua harjoittelevan vauvan kanssa, joten sekin joutuu ikävä kyllä muualle säilytykseen. Pehmoleluillekin pitäisi siis keksiä hyvä koti. Finlaysonin verhokangas sopii ihanasti lastenhuoneeseen, mutta haluaisin kangastaululle värikkään parin Marimekon valikoimasta.


Ikkunan alla on pyörillä liikuteltava vanha puuarkku, jonka kunnostin muutama vuosi sitten edellisen kodin sisustusta varten. Se on kivan näköinen, mutta joutuu ehkä myös muualle sillä tämäkään huonekalu ei ole kovin turvallinen alla olevien pyöriensä vuoksi. Pienet pinnatuolit ovat mahtava kirppislöytö viime kesältä ja niille etsinkin kaveriksi pientä pöytää, jonka voisi laittaa valkoisen puuarkun tilalle tuoleineen. Tuplakupla -valaisin saa ehdottomasti jäädä huoneeseen mikäli sille löytyy sopiva paikka.


Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä tyhjä seinän pätkä, jonka edessä tönöttää ihana hyllykkö ja kokoelma värikkäitä leluja. Tämä seinä tulee kokemaan varmasti isoimman muutoksen sillä ajattelin maalata sen jollain kirkkalla värillä. Pidän Meten huoneen nykyisestä värimaailmasta ja haluaisinkin korostaa sitä ennestään. Seinälle olisi ollut kiva maalata eri värejä jotenkin geometrisesti, mutta seinälevyjen selkeät urat häiritsisivät kuviomaalausta liikaa. Hyllykkö luultavasti pysyy paikallansa, mutta sen yläpuolelle suunnittelin hyllyjä lastenkirjoille. Huoneen oviaukko ''syö'' tilaa tältä seinältä, joten mitään kovin massiivista tähän ei mahdu.

Siinä olisi suuntaa antava sunnitelma huoneen muodonmuutoksesta. Näiden vaihdosten lisäksi täytyy muunmuassa hankkia uusi paremmin valaiseva kattolamppu ja mahdollisesti hieman isompi mattokin. Katsotaan saanko huoneen valmiiksi vaikkapa Meten ensimmäiseksi syntymäpäivälahjaksi syyskuun alkuun mennessä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti