maanantai 10. kesäkuuta 2019

Raparperiherkku


Viime viikolla juhlistettiin jo kymmenettä vuosipäivää pienen piknikin merkeissä omalla terassilla. Salaatin ja hedelmälautasen lisäksi halusin leipoa juhlan kunniaksi jotain helppoa ja raikasta. Raparperi on nyt parhaimmillaan ja siksi pitikin tehdä siitä jotain uutta herkkua. Löysin ihanalta kuulostavan vegaanisen pannacotta-raparperipiirakan ohjeen Kinuskikissan sivuilta. Muokkasin reseptiä hieman, eikä omasta piirakastani tullut tällä kertaa vegaanista jo jääkaapista löytyvien ainesosien vuoksi. Onpa kuitenkin mahtavaa, että alkuperäinen resepti on vegaaninen ja plussaa myös siitä, ettei tämän takia tarvinnut kuumentaa uunia kesähelteellä!

 Muutin reseptiä siten, että käytin pohjaan maidottoman margariinin sijaan voita ja pannacotta -täytteeseen soijavispin tilalla tavallista vispikermaa. Täytteet hyytyivät ihan hyvin, mutta piirakka olisi voinut leikkaantua nätimmin paloiksi. Nyt se oli lähinnä jälkiruokamaisen valuvaa, mutta silti tai ehkä jopa siksi niin ihanaa. Maku oli kuitenkin täysi kymppi, raikas yhdistelmä kirpeää ja vaniljaista. Koristeeksi vadelmia, raparperin kuorta, mintunlehtiä ja muutava orvokki etupihan amppelista omalla vastuulla, heheh! Todella simppeli ohje, tätä teen varmasti uudelleen :)

2 kommenttia:

  1. Näyttää aivan mielettömän herkulliselta! Jos maku on edes puoliksi yhtä hyvä kuin ulkonäkö niin sen täytyy olla menestys :)

    VastaaPoista