torstai 18. huhtikuuta 2019

Pääsiäisen överikakku


Meidän perheelle on näköjään muodostunut perinteeksi tehdä joka juhlapyhänä teemaan sopiva kakku tai joku muu leivonnainen. Tänä pääsiäisenä lähdemme pienelle reissulle ja sen takia teinkin pääsiäisen virallisen kakun jo palmusunnuntaina virpomisvierailulle kahvipöytään mukaan otettavaksi. Tästä kakusta tulikin melkoisen överi koristeluiltaan!

En ole pahemmin kermavaahdolla kuorrutettujen täytekakkujen ystävä. Halusin kuitenkin kokeilla välillä hieman perinteisempää reseptiä ihan vaan senkin takia, että vielä jonain päivänä lastenkutsuille pitää vääntää jotain vastaavaa. Tämä ei tosin ole täytekakku ihan perinteisimmästä päästä, mutta poikkeaa kuitenkin kakuista, joita yleensä teen.

Ostin uuden korkemman irtopohjavuoan, ettei kaikki kakut olisi aina niin matalia ja saman muotoisia. Löysinkin Kinuskikissalta juuri 20cm vuokaan sopivan tumman kakkupohjan reseptin. Tein pohjan edellispäivänä ja täytin kakun seuraavana päivänä. Sain leikattua oman kakkupohjani neljän osan sijasta vain kolmeen osaan, sillä keskikohta kohosi liian korkeaksi ja pintaa piti leikata tasaisemmaksi.

Kakun täytteet ja kuorrutteet tein Kinuskikissan valkosuklaaputouskakun ohjeen mukaisesti hieman värejä vaihtamalla. Täytteessä on kerman lisäksi sulatettua valkosuklaata ja tuorejuustoa, makuaromia kaapista ei tähän hätään löytynyt. Täytevaahdon värjäsin keltaiseksi elintarvikevärillä. Väliin lisäsin hieman myös soseutettua banaania kosteutta tuomaan. Kostutin kakkupohjan kerrokset maidolla, johon sekoitin hieman kaakaojauhetta. Tätä pohjaa saa kostuttaa reilulla kädellä, omani olisi voinut olla vielä vähän mehevämpi.

Turkoosi pinta on sinisellä ja keltaisella elintarvikevärillä värjättyä voista ja tomusokerista sekoitettua kreemiä. Tein kreemistä kolmessa osassa vaaleaa, keskitummaa ja tummaa sävyltään liukuvärjäystä varten. Onnistuin kuitenkin sivelemään kreemin pintaan niin, ettei sävyeroa juurikaan näkynyt. Tässä pitää olla ensi kerralla tarkempi.

Päälle tein ''drip cake'' - kuorrutteen valkosuklaasta ja kermasta. Tässä kohtaa täytyy olla tarkkana, ettei laita kuorrutetta liian valuvana kakun päälle. Olisin halunnut valumat jäämään hieman korkeammalle, mutta yllätyin silti kuinka hyvin tämä kohta onnistui näin amatööriltä. Päälle tein vielä vähän lisää kreemiä, jonka värjäsin keltaisella. Pursotettuihin kreemikiekuroihin sai hyvin kiinnitettyä eri kokoisia suklaamunia ja strösselisekoitusta. Loput koristekreemit pursottelin sinne tänne tyhjiin koloihin.

Kakku leikkaantui nätisti ja maistui oikein hyvältä, mutta kuten sanottu, tämän tyyppiset kakut eivät ole suosikkejani. Koristelultaan tämä on kuitenkin taas yksi niistä, jonka kanssa voi leikitellä loputtomilla eri tavoilla ja se jos mikä on minun makuuni :)

Oikein mukavaa pääsiäisen aikaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti